Міжнародні стажування викладачів

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів NAWA Project “Supporting Cooperation of SUT with Ukrainian Universities within EURECA-PRO”, Сілезький технологічний університет (м. Глівіце, Польща) 12.06.2023-16.06.2023 (к.е.н., доц. Дергалюк М.О.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності Еразмус+ в Ankara University (Турецька Республіка) 03.07.2023-07.07.2023 (д.е.н., проф. Гречко А.В., к.т.н., доц. Шевчук Н.А.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності Еразмус+ в Riga Technical University (Latvia) 26.06.2023-30.06.2023 (д.е.н., проф. Гречко А.В.)

Звіт за результатами виконання проєкту в сфері освіти в межах співпраці з Європейським консорціумом інноваційних університетів (ECIU) на засадах участі у «Міжнародному конгресі з енергетичної регенерації міст» м. Лодзь (Республіка Польща) 30-31 травня 2023 року (д.е.н., проф. Шашина М.В.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів Еразмус+ в EskişehirTechnical University (Турецька Республіка) 08.05.2023 – 12.05.2023 (к.т.н., доц. Шевчук Н.А.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів Еразмус + в Університеті Думлупінар (Турецька Республіка) 25.07.2022-29.07.2022 (к.т.н., доц. Шевчук Н.А.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів Еразмус в Університеті Думлупінар (Турецька Республіка) 25.05.2021 – 29.05.2021 (д.е.н., проф. Гречко А.В.),

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів Еразмус в Friedrich Schiller Universität Jena (Німеччина) 24.06.2019 – 28.06.2019 (д.е.н., проф. Гречко А.В.)

Звіт за результатами участі у програмі академічної мобільності для викладачів Еразмус + в Istanbul Sehir University (Турецька Республіка) 7.05.2018 – 11.05.2018 (д.е.н., проф. Гречко А.В.)

Стажування у Стамбулі (2018 рік)

Стажування відбулося в рамках програми мобільності викладачів Еразмус + у Міському університеті м. Стамбул (Турецька Республіка) з 7 травня 2018 року по 11 травня 2018 року. Стажування проходили викладачі факультету менеджменту та маркетингу: Пічугіна Марина Анатоліївна, Артеменко Ліна Петрівна – доценти кафедри менеджменту та Гречко Алла Володимирівна – доцент кафедри економіки і підприємництва. 

“Стажування у Стамбулі залишило незабутній слід у наших серцях. Це єдине місто, яке розташовано на двох материках (Європа і Азія). Місто, серцем якого є Босфор, що поєднує води Чорного і Мармурового морів. Дивовижний Стамбул зустрічав нас прекрасною погодою та справжнім весняним теплом. Стамбул настільки великий, що дорога з аеропорту до гуртожитку, в якому нам приймаюча сторона люб’язно надала можливість для розміщення, зайняла більше трьох годин. Університет розміщується в Азіатській частині Стамбулу, через дорогу від прекрасної набережної.

Міський університет м. Стамбул розташовано на території колишньої тютюнової фабрики. Він має надзвичайно розгалужену інфраструктуру: 7 навчальних корпусів, окремі гуртожитки для юнаків і дівчат, адміністративний корпус, бібліотеку, спортивний зал, їдальню і кафе, а також  спеціальні кімнати для студентів, де вони мають змогу готуватися до занять. Всі будівлі дуже сучасні. Навчальні аудиторії обладнані всіма необхідними засобами для комфортного навчання та викладання: проектори, трибуни, мікрофони, дошка.

В гуртожитках створені всі умови для того, щоб студенти могли почуватися як удома. Кімнати розраховані на три особи. У кожного своє ліжко, шафа, стіл, стілець, книжкова полиця. Кімнати великі і світлі. Крім того, студенти мають окремі місця для навчання та відпочинку, а також оснащену усім необхідним кухню і пральню. Стажування в Міському університеті м. Стамбул передбачало 8 годин викладання англійською мовою для студентів-бакалаврів та студентів-магістрів, а також для міжнародних студентів вечірньої форми навчання. Це був незабутній і безцінний досвід для нас. Викладачі з приймаючого університету робили все можливе для нашого комфорту, підтримували порадами, щодо того як краще знайти спільну мову з їх студентами. В свою чергу студенти виявилися дуже доброзичливими і розумними, задавали багато питань та брали активну участь у дискусіях. Крім того, в рамках нашого візиту, нам випала чудова нагода відвідати ярмарок вакансій, організований на території Міського університету м. Стамбул. Нас люб’язно запросили відвідати лекцію одного з професорів Університету, щоб на власні очі побачити стиль вкладання, відчути особливості комунікації викладачів Міського університету м. Стамбул зі студентами та отримати для себе нову інформацію щодо сучасних методик викладання і організації занять. 

Ну і звичайно, не можемо не поділитися своїми враженнями від самого міста, на огляд якого все ж таки знайшлося декілька вільних годин. Однак, їх звичайно замало, щоб в повній мірі насолодитися величчю і красою Стамбулу. Нам пощастило побачити найбільш вагомі історичні і культурні пам’ятки міста, такі як: Собор Святої Софії, Блакитна Мечеть, Гранд Базар, Цистерни Базиліка та Палац Топкапи). Жоден опис не зможе передати наших емоцій і вражень, жодне фото і відео не відобразіть величі цих місць. Тому, можемо сказати одне, Стамбул залишиться в нашій пам’яті і наших серцях на завжди.
Хотілося б висловити подяку працівникам відділу Академічної Мобільності КПІ ім. Ігоря Сікорського, Еразмус + та професорам Міського університету м. Стамбул за чудову нагоду взяти участі у стажуванні та отримати безцінний досвід міжнародних комунікацій.”